Samenspel

  • Samenspel_pagebanner
  • Samenspel_pagebanner
  • Teckel_pagebanner

 

In Januari starten er geen nieuwe groepen Samenspel. Deze starten pas weer in het voorjaar vanwege de weersomstandigheden en daarmee de gladde toestellen.

 

Wat is het doel van deze cursus:

Door de oefeningen die we tijdens deze cursus aanbieden leert de hond na te denken, gebruik te maken van zijn lichaam en geest. Door de oefeningen balans en coördinatie en met een combinatie van neusspel leren de honden geen verschil te maken tussen werken en spelen en krijgen ze de juiste houding. Bij het aanleren van de oefeningen leert de hond dat er geen fouten of mislukkingen zijn, dingen uitproberen is goed. De oefeningen geven de hond zelfvertrouwen in hun mogelijkheden en bewegingen, bevorderen de balans, coördinatie en kracht. Door het aanleren van de oefeningen wordt er gebouwd aan een goede band tussen de baas en de hond. De honden gaan zich belangrijker, slimmer, zelfverzekerder en meer verbonden met de baas voelen. Om de oefeningen uit te voeren heb je niet veel tijd of ruimte nodig. Dus geen excuus om jouw hond thuis niet de oefeningen te leren. Door de oefeningen leert de baas meer begrip voor hoe de hond denkt.

De cursus is voor alle honden geschikt: kleine rassen en middelmaat rassen, bij de hele grote rassen zullen we het iets moeten aanpassen maar ook voor hen is body awareness belangrijk.
Tijdens deze cursus wordt de clicker aangeleerd en wordt er vervolgens met de clicker gewerkt om de oefeningen aan te leren. Deze cursus bestaat uit 9 lessen en een afluitles, de eerste les is een theorie les zonder hond.

Minimale opleiding hond: Gevorderd 1 cursus. Dit is een erg leerzame en vooral leuke en vrolijke cursus.

De eerstvolgende groepen starten weer in het voorjaar. Meld je op tijd aan, deze groepen zitten altijd al snel vol. 

De cursus Samenspel bestaat uit 10 lessen voor €50,-

Aanmelding: 

Voor aanmelding als lid van KC Hoogeveen is eenmalig € 5,- inschrijfgeld verschuldigd. Het lidmaatschap kost per jaar €22,50 (bij aanmelding na 1 juli de eerste keer €11,25). Voorwaarde is dat u een doorlopende machtiging afgeeft om de jaarlijkse contributie automatisch te mogen innen. Dit machtigingsformulier ontvangt u van het cursussecretariaat en dient de eerste les volledig ingevuld, afgegeven te worden aan uw instructeur.