Uitleg evenement

Uitleg evenement

De coursing evenementen worden gehouden op het terrein van KC Hoogeveen. Tijdens een coursing evenement is onze kantine geopend, waar u terecht kunt voor iets te eten of te drinken. Daarnaast zijn er toiletten aanwezig. Voor de honden staat er water klaar.

Een coursing evenement is opgedeeld in tijdsblokken van een uur. In dit uur kunnen de honden meerdere keren coursen. Alle deelnemers krijgen een nummer uitgereikt. Dit nummer geeft de volgorde aan waarin de honden zullen lopen. Per uur kunnen er acht honden deelnemen. U hoeft alleen aanwezig te zijn tijdens het uur waarop u bent ingedeeld.

Tijdens het coursen loopt er één hond tegelijk op het parcours. De overige deelnemers staan met hun hond op een afgesloten veld. Het is wel mogelijk om twee of meerdere honden die elkaar kennen samen te laten coursen.

Wanneer u aan de beurt bent, wordt u naar het parcours gelopen. Zodra uw hond klaar staat en is gefocust op de prooi, kan de hond de prooi najagen. De honden jagen op een kunstmatige prooi, die bestaat uit enkele repen stevig plastic. Het is niet mogelijk om te jagen op een (nep) bontje of een speeltje. Aan het eind van het parcours verdwijnt de prooi in een blinde zone en vangt u uw hond op.

Is uw hond een pup of veteraan? Dan kunnen wij de snelheid van de prooi aanpassen en/ of het parcours inkorten. Dit doen wij in overleg met u. Als uw hond nog nooit gecoursed heeft of voorheen niet overtuigend een hele ronde heeft gelopen, kunt u ook beginnen om uw hond een deel van het parcours te laten rennen.