Hoopers

  • Cursus_hoopers_pagebanner
  • Hoopers_pagebanner
  • Munster_pagebanner

Dit is een nieuwe hondensport die is overgewaaid uit Amerika, waar het oorspronkelijk is ontwikkeld. Fysiek is het minder zwaar voor de honden en bazen dan b.v. agility, c.q. frisbee. Het principe van Hoopers is dat de hond een parcours op een veld gaat afleggen over en door allerlei ‘obstakels’. Dat gaat dan door ' hoops', langs tonnen, door tunnels.

Een ' hoop ' is een poortje waar de hond doorheen moet. Niet eroverheen dus! De bedoeling is dat de hond dit parcours uiteindelijk zelfstandig gaat afleggen. 

De handler mag niet mee rennen, je stuurt de hond dus op afstand langs en door de objecten. Doordat de hond nergens overheen hoeft te springen is Hoopers geschikt voor alle honden! Groot, klein, oud of jong, iedere hond kan er aan mee doen. Wel dienen de honden los te kunnen werken en te kunnen spelen met de baas. Enige gehoorzaamheid is wel vereist.

U kunt zich voor Hoopers opgeven als u de Gevorderd 1 cursus heeft gevolgd en met een voldoende voor het hierkomen heeft afgesloten. Als handler hoef je dus ook niet heel hard mee te rennen. Het is vooral leuk vanwege de samenwerking die je moet hebben om te zorgen dat je hond begrijpt wat je van hem / haar wilt.

Maar moe zal hij / zij er zeker van worden! Zonder dat het hondenlijf extra belast wordt, vooral omdat er niet wordt gesprongen. Dus ook honden met bijv. rugproblemen/artrose o.i.d. kunnen aan deze cursus meedoen. Voor honden met een lichamelijke beperking/aandoening is het verstandig even met de eigen dierenarts te overleggen welke aandoening je hond precies heeft en welke belasting is toegestaan.

Mocht in de praktijk blijken dat de sport toch niet geschikt is voor je hond, dan heeft de instructeur het recht om de combinatie te laten stoppen. Dit gaat natuurlijk altijd in goed overleg. Het belang van de hond staat natuurlijk altijd voorop! Enthousiast geworden? 

De cursus Hoopers bestaat uit 10 lessen voor €50,-

Aanmelding: 

Voor aanmelding als lid van de KC Hoogeveen is eenmalig € 5,- inschrijfgeld verschuldigd. Het lidmaatschap kost per jaar €22,50(bij aanmelding na 1 juli de eerste keer €11,25). Voorwaarde is dat u een doorlopende machtiging afgeeft om de jaarlijkse contributie automatisch te mogen innen. Dit machtigingsformulier ontvangt u van het cursussecretariaat en dient de eerste les volledig ingevuld, afgegeven te worden aan uw instructeur.