Kind-Hond

  • Kind_hond_pagebanner
  • Kind_hond_pagebanner
  • Sharpei_pagebanner

De cursus Kind - Hond is een cursus welke geschikt is voor kinderen van 8 t/m 15 jaar met hun eigen hond. De cursus wordt op zaterdagochtend gegeven.

In de cursus leren de kinderen waar ze op moeten letten in de omgang met zowel de eigen hond, als vreemde honden. Een groot gedeelte van de cursus is dan ook gericht op communicatie met de hond; hoe benader ik mijn, of andermans hond en hoe kan ik zien hoe de hond zich voelt. Dit komt ten goede aan de band met de eigen hond, maar ook bij het benaderen van andere honden. Niet iedere hond op straat is er immers van gediend om geaaid te worden en tijdens de cursus leren de kinderen op welke signalen te letten.

Tevens worden er een aantal gehoorzaamheidsoefeningen behandeld, zoals wandelen zonder trekken, voorkomen van opspringen, spelen met de hond, het aanleren van leuke trucjes en nog veel meer leuke dingen waar uw kind in het dagelijks leven veel aan zal hebben.

De cursus Kind - Hond bestaat uit 5 lessen van 45 minuten. Van de ouder wordt verwacht dat hij/zij bij de les aanwezig blijft. Echter, uw kind voert de oefeningen met de hond zelfstandig uit, zodat de hond uw kind ook daadwerkelijk accepteert als leider. Van het kind wordt verwacht dat hij/zij onder normale omstandigheden overwicht heeft op de hond. Van de hond wordt verwacht dat hij beschikt over minimaal de basiscursus en (heel belangrijk) dat hij sociaal is met andere honden. Daarnaast krijgt uw kind een eigen huiswerkboekje met opdrachten mee naar huis zodat hij of zij zich thuis goed kan verdiepen in de gedragingen van de hond.

Aanmelding: 

Voor aanmelding als lid van de KC Hoogeveen is eenmalig € 5,- inschrijfgeld verschuldigd. Het lidmaatschap kost per jaar €22,50(bij aanmelding na 1 juli de eerste keer €11,25). Voorwaarde is dat u een doorlopende machtiging afgeeft om de jaarlijkse contributie automatisch te mogen innen. Dit machtigingsformulier ontvangt u van het cursussecretariaat en dient de eerste les volledig ingevuld, afgegeven te worden aan uw instructeur.