Clubmatch

  • Fokkerijklas_podenco_ibicenco_-_fokker__van_oxymoron__pagebanner
  • Kind_hond_show_pagebanner
  • Winnaar_beste_van_de_show_-_dawnville_keepsake_pagebanner
  • Winnaar_beste_van_de_show_2_-_dawnville_keepsake_pagebanner

CLUBMATCH zondag 1 juli 2018

Dit jaar wordt de clumatch op 1 juli gehouden op het terrein van KC Hoogeveen aan de Achteromsedijk .Een clubmatch is een exterieurkeuring voor rashonden met erkende stamboom. De keurmeester op een clubmatch is een speciaal daarvoor opgeleide keurmeester, maar mag daar ook rassen keuren waarvoor hij niet specifiek bevoegd is.

Men kan zich inschrijven in de volgende klassen: Baby-, puppy-, jeugd-, jonge honden-, open-, en veteranenklasse.

Honden ingeschreven in genoemde klassen dingen normaal mee naar "beste hond van de clubmatch", met uitzondering van de honden, die ingeschreven zijn in de baby- en de puppy klasse.

De beste baby's van het ras gaan op voor de titel "beste baby in show" en de beste puppy's van het ras gaan op voor de titel "beste puppy in show".

Zoals altijd is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan de koppelklasse.
Een koppel is een combinatie van een reu en een teef van hetzelfde ras en variëteit, alsmede dezelfde eigenaar, ongeacht leeftijd en geslacht.

De bedoeling is dat het koppel een zo harmonieus mogelijke eenheid vormt. Hetzelfde geldt voor een fokkerijklas die bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf honden van hetzelfde ras en variëteit. De honden zijn gefokt door dezelfde persoon, maar zijn niet noodzakelijkerwijze zijn eigendom.