Clubmatch 9 juli 2017

Verslag + foto's!
Winnaar_beste_van_de_show_2_-_dawnville_keepsake_news_detail

Zondag 9 juli heeft KC Hoogeveen aan de Achteromsedijk in Hoogeveen weer de jaarlijkse clubmatch gehouden. Een clubmatch is een exterieurkeuring voor rashonden met erkende stamboom.

De keurmeester op een clubmatch is een speciaal daarvoor opgeleide keurmeester, maar mag daar ook rassen keuren waarvoor hij niet specifiek bevoegd is. Het was ook dit jaar weer een fantastisch evenement ook voor de kinderen was er de gelegenheid om een rondje met hun hond te lopen en een mooie prijs te verdienen. Men kon zich inschrijven in de volgende klassen: Baby-, puppy-, jeugd-, jonge honden-, open-, en veteranenklasse.

Honden ingeschreven in genoemde klassen dingen normaal mee naar "beste hond van de clubmatch", met uitzondering van de honden, die ingeschreven zijn in de baby- en de puppy klasse.

De beste baby's van het ras gaan op voor de titel "beste baby in show" en de beste puppy's van het ras gaan op voor de titel "beste puppy in show".

Zoals altijd was er ook de mogelijkheid om mee te doen aan de koppelklasse. Een koppel is een combinatie van een reu en een teef van hetzelfde ras en variëteit, alsmede dezelfde eigenaar, ongeacht leeftijd en geslacht. De bedoeling is dat het koppel een zo harmonieus mogelijke eenheid vormt. Hetzelfde geldt voor een fokkerijklas die bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf honden van hetzelfde ras en variëteit. De honden zijn gefokt door dezelfde persoon, maar zijn niet noodzakelijkerwijze zijn eigendom.

Dit jaar organiseerde KC Hoogeveen speciaal voor de Bull Type Terriër een special. in deze rasgroep waren extra prijzen te verdienen de winnaar van de special is geworden 'Bohati el Batidor' (Robby) van fokker en eigenaar R.A. Weerts (Heleen).

De beste hond van de clubmatch is geworden Kamp. 'Dawnville Keepsake' (Cammy) van fokker en eigenaar Marcella Koenen.

Bekijk hier alle foto's>>

« Terug naar het nieuwsoverzicht