Update Protocol Buitensportactiviteiten, richtlijnen volgens RIVM en Drents Protocol Sporten

18-8-2020
Logokc_news_detail

Gezond verstand staat voorop. We zijn ontzettend blij met de versoepeling en we zorgen er samen voor dat we de regering helpen met het in control blijven van de corona-aanpak. Ons gedrag draagt bij aan verdere versoepeling van regels op langere termijn.

Daarom:

- Behoud ten minste 1,5 meter afstand van elkaar (uitzondering geldt voor sportende kinderen tot en met 18 jaar).

- Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook iedereen blijft thuis. Deelnemers mogen om deze reden worden teruggestuurd.

- Als een huisbewoner koorts heeft, blijft u of uw kind thuis.

- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog

- Gebruik papieren zakdoekjes

- Schud geen handen

- Alleen deelnemende kinderen, jongeren, volwassenen, sportbegeleiders en coronaverantwoordelijken zijn op de sportlocatie aanwezig.

- Toiletten zijn geopend, toiletten zelf schoonmaken na gebruik (toiletbril, spoelknop, deurklink, lichtknop)

- Kantine weer geopend, hou 1,5 meter afstand tot elkaar. Ingang alleen via grote terrasdeur, uitgang via voordeur zijkant gebouw. Handen bij ingang kantine ontsmetten. Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar ivm 1,5 meter afstand. Looplijnen en afstandslijnen aanwezig.

- Iedereen heeft zijn of haar eigen voorwerpen (speelgoed, brokjes, lijnen etc.) mee, dit wordt ook niet uitgewisseld

- Alleen de instructeurs raken de trainingsmaterialen aan, muv agility/hoopers/flyball, hier dienen cursisten voor en na het aanraken van de materialen hun handen te desinfecteren.

- Iedereen wacht op het terras of (indien 1,5 meter niet kan ivm aantal personen) op de parkeerplaats (niet dicht bij elkaar) totdat de instructeur je ophaalt

- Honden uitlaten langs het fietspad, ook hier 1,5 meter afstand tot elkaar!

- Maximaal 1 handler per hond, toeschouwers welkom, mits 1,5 meter afstand bewaard kan worden!

- Desinfectiemiddelen zijn aanwezig en EHBO-middelen binnen handbereik.

- Per activiteit of reeks activiteiten is een herkenbare coronaverantwoordelijke (met een gekleurd hesje) aanwezig, die het gemeentelijk aanspreekpunt is. Deze is eindverantwoordelijk voor; * De inachtneming van de hygiëneregels * De interne logistiek en bewegwijzering van veilige looplijnen en mogelijk afbakenen van eenrichtingsverkeer op parkeerplekken en de velden.

auteur: KC hoogeveen
« Terug naar het nieuwsoverzicht